Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler
Wiki Article
Yangın bapsı; âdem evladı esenlığını koruyup yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
kaynağı bileğçalışmatir]
Madde 3- Kaçış merdiveni bünyenın haricinde kalabilir. Fakat bununla ilişkin uyulması müstelzim bazı kurallar bulunan. örneğin; bir gestaltnın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden aşkın ise yapı dışına açık merdiven kuruluşlmasına ruhsat verilmemektedir.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı ilkin yetişmek üzere kullanım amacına ve kullanan özlük nüshasına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşunca insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu aldatmaışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın kapıları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve hayat kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.
Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıya dayanıklı olmasını esenlar.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belirli standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır.
Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş yangın kapısı durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.
Hamiş: Haberde adı sabık şirket adları ve yangın kapısı fiyatları, referans olarak ovalmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.
Hiç suizan namevcut ki yangın felaketi, sene içinde sevimli kaybına niçin olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince gücük bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem de esrar yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile faik strüktürda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında can ve dünyalık kaybı arkaış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı akıllıca itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik sektör şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı muhtevain olabildiğince işlevsel şekilde görev yapmalıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.